top of page
Lisselan Prospect (USA)
IMG_20210722_145351.jpg

Lisselan Prospect, til daglig kalt Lasse, ble født i Florida i 2005.

Han gikk løp i England, Frankrike og Spania før jeg og en venninne kjøpte han på Tattersalls auksjonen, England i 2011.

Han gikk to sesonger (og vant to løp) for oss på Øvrevoll før vi pensjonerte han i 2013.

Lasse er en av de snilleste hestene jeg noen gang har møtt, og han hadde gjort et uutslettelig inntrykk på meg disse to årene. Jeg følte rett og slett at jeg ikke hadde noe valg, jeg måtte beholde ham.

Men det var skummelt, for hva skulle vi finne på nå? Verken han eller jeg hadde gjort noe annet enn galopp. Det virket egentlig meningsløst. Lite visste jeg hvor mye gøy vi skulle ha, hvor mange nye arenaer vi skulle bli kjent med og hvor mange nye venner vi skulle få.

Vi har prøvd litt av hvert. Vært på sprangtreninger, og startet både feltritt, dressur og distanseritt. Vi har vært på fjellritt i Rondane, hvor vi har krysset brede, buldrende elver. Lasse sine tynne fullblodsben skalv av skrekk, men hans store, modige fullblodshjerte tok oss allikevel til andre siden.

Vi har vært på trening og ridd formasjonsridning med Aggershusiske ridende jæger-corps, og prøvd oss på working equitation.

Men aller mest glad har vi blitt i western. Her har vi endt opp og her vil vi bli. Western miljøet i Norge er lite, men utrolig hyggelig. Vi er stadig vekk på treninger og annet gøy, og har startet endel Trail/ Trail in hand. (en gren hvor du skal utføre, og få poeng for en rekke øvelser som åpne/lukke port, rygge i vinkel, gå over bro, sidepass mm).

Også rir vi på tur. MASSE på tur. Det er gøy det! Vi er ivrige medlemmer av Østfold Turhestforening. Vi putter hestene på hengeren og drar og oppdager nye veier og steder.

Timevis ute i naturen sammen med min beste venn. Det er lykke det!

Bilder Hesteguiden.com og privat. 

bottom of page